O nama

  • Kopiko je mala porodična firma, osnovana 2004. godine, koja posluje kao samostalna zanatska radnja. Ideja kod osnivanja bila je da se iskoriste sopstveni resursi voća koje se proizvodi na porodičnom imanju i preradi radi daljeg plasiranja na tržište. Takođe je bilo presudno i iskoristiti prednost posedovanja stručnosti iz oblasti tehnologije hrane jer je osnivač i vlasnik szr Kopiko, dipl.ing.poljoprivrede, smera prehrambene tehnologije, Milinka Jovanović, sa dugogodišnjim radnim iskustvom u struci.
  • Težnja nam je bila još od sam početka rada pa sve do danas da napravimo proizvode koji će biti odraz naše tradicije a prilagođeni savremenim navikama i važećim standardima i propisima u proizvodnji bezbedne - zdrave hrane. Zato posebnu pažnju posvećujemo visokom kvalitetu svojih proizvoda. Proizvodnja se obavlja u malim serijama sa dosta manuelnog rada u ograničenim količinama koje su u direknoj vezi sa u napred obezbeđenim plasmanom, za poznatog kupca. Veoma brižljivo biramo poslovne saradnike, trudeći se da to budu partneri kojima je takođe kao i nama osnovni moto u poslovanju: kvalitet u svim sferama. 
  • Iz godine u godinu polako smo širili paletu svojih proizvoda,tako da pored marmelade (raznih vrsta) koja nam je bila prvi proizvod sada u svom programu imamo dzem, slatko, voćni nadev, ajvar, ljutenicu, krastavčiće i kečap. Više nam količine voća iz sopstvenih zasada ne zadovoljavaju potrepe u proizvodnji pa vršimo otkup voća i povrća od proizvođača iz okruženja. To su odabrani domaćini sa kojima gradimo dobre kooperativne i poslovne odnose i sirovine ugovoramo i obezbeđujemo na vreme, brižljivo prateći ceo ciklus uzgoja tako da nam na preradu dođu zdravi i bezbedni plodovi.
  • Kopaonički kraj je poznat po dobrom voću i vrednim proizvođačima a takođe i po obilju šumskih plodova koji se beru. Trudimo se da prerađeni u našoj proizvodnji postanu prava poslastica i sa ponosom punimo ostave našim dragim kupcima koji će u Kopiko prizvodima osetiti miris i ukus koji ih podseća na toplinu doma i porodični ručak sa dragim ljudima okupljenim oko punog stola.
  • Da bi lakše i efektnije obavljali proizvodnju, 2011. godine smo se preselili u novi pogon koji smo izgradili po svim normama koje zahtevaju standardi za kontrolu proizvodnje bezbedne hrane i uveli HACCP.

szr Kopiko, Tršanovci bb, 37220 Brus, tel/fax: +381 37 825 666, mail: kopiko_szr@yahoo.com